Gödning från köket
Tomaterna växer fint på trappan och på sensommaren kan det vara bra att fylla på med lite näring. Jag vill använda gödning som inte innehåller skumma kemikalier till sådant som vi ska äta och använder därför matavfall från köket när jag kan. Här kommer en liten sammanfattning om vad man kan gödsla med:
Kaffe kan användas till växter som gillar kväve: tomater, rosor och azaleor. Häll svalnat kaffe i en ring runt plantan och vattna med vanligt vatten. Eller gräv ner kaffesump i jorden runt växten och vattna. Häll inte kaffe direkt på växten, det är för starkt. Jag häller kaffesump i en vattenkanna och låter den stå i solen en dag innan jag vattnar.
Äggskal innehåller kalium och kalcium, vilket är bra för blommande växter. Krossa äggskalen och gräv ner dem i jorden.
Mjölk innehåller kväve, fosfor och kalium. Innan du slänger gamla mjölkkartonger kan du hälla i lite vatten och dumpa blandningen över dina växter.
Hur ofta ska man gödsla? Inte för ofta. Det räcker med en gång på våren, en gång på sommaren och en sista gång på hösten.


Kaffesumpsgödning gottar till sig i solen.

Kommentarer
Trackback