Kokt spaghetti

Idag har jag ägnat hela förmiddagen åt att flytta växter från kirskålrabatter till "rena" rabatter. Detta är ett tålamodskrävande saneringsarbete, eftersom kirskålen liknar kokt spaghetti under marken och riktigt tränger sig in i de andra växternas rotsystem. Så det handlar om att gräva upp varje planta och noga, noga pilla ut varenda liten spaghettitråd inne i rotsystemet. Om det finns minsta lilla bit kvar kommer den snabbt att rota sig i den nya rabatten och sprida sig på några veckor. Såhär ser en kirskålshärva ut för er som är intresserade. 
 


Kommentarer
Sandra

Det där tycker jag verkar jobbigt

Svar: Det är duktigt jobbigt Sandra :) vet inte vad munkarna tänkte på när de tog in den växten till Sverige. Jo förresten de tänkte nog på att det är bra att ha en starkväxande grönsak ifall det blir svält. Maskrosor är rena drömmen jämfört med kirskål, jag gillar dem i jämförelse.
Betsy's trädgårdsblogg

2013-04-22 @ 05:31:28
veronica

Ful.

Svar: Ja det är inte vackert. Idag ska jag slita upp ännu en rabatt som är full av kirskål. Det är iallafall bra motion :)
Betsy's trädgårdsblogg

2013-05-03 @ 22:30:02
veronica

Mest ful for den ger dig sa mycket problem:) Jag forstar fortfarande vad det ar for vaxt? Ogras? Jag vantar med iver att satta igang min tradgard men frost hotar sa jag far vanta lite till. Laser din blog under tiden. Underbar!

Svar: Hej ja det är ogräs, men den går att äta. Det är en jättestark växt, den dyker upp precis överallt. Den tittar redan fram genom plasten som jag lade ut för en vecka sedan! Det är som en Alien-växt :)
Betsy's trädgårdsblogg

2013-05-04 @ 14:20:45
Lena

Kirskål? Var jag än gräver så finns det kirskål. Jag har gett upp efter 25 års bökande och dragande och svärande.

Svar: Hej Lena :) jag minns att jag grävde upp ALL kirskål i ett hörn av trädgården för ca 6 år sedan. Jag var så stolt och det blev en fin lekhörna till barnen. Nu är den fullkomligt igenvuxen igen, suck. Jag täcker helt enkelt över det med plast och täckbark nuförtiden för att slippa se eländet. Funkar rätt bra. Kram E
Betsy's trädgårdsblogg

2013-05-25 @ 09:31:55
rebecca

Och det festliga är att kirskålrötter har två "våningar" i rotsystemet. Så hur duktig man än är på att trassla ut rötterna, kommer kirskålen igen med full kraft ändå- inom sisådär 24 timmar. Lika bra att bli vän med den. Prova att fritera rötterna och äta dem som salta pinnar. Låt barnen vänja sig vid det som fredagsmys - om du har tur får du en vacker dag kanske se dem gräva frenetiskt i rabatterna för att få ihop så det räcker till nästa "idol"-omröstning

Svar: Hej Rebecca! Rostade kirskålsrötter ska jag testa, Jag är säker på att Majken kommer att gilla det och de är säkert fullspäckade med vitaminer. Vore jättekul att ses i sommar! Kramar, E
Betsy's trädgårdsblogg

2013-05-26 @ 21:31:10


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Betsy's trädgårdsblogg

En blogg om empiriskt lärande i trädgården.

RSS 2.0