Även kirskålen växer

Vår trädgård är infesterad av kirskål, så när jag göder liljorna göder jag även min nemesis. I år har jag bestämt mig för att vara lite smart. Alla ätbara växter som jag planterar från och med nu kommer att få bo i pallkragar, med tidningar i botten. Och kirskål är ätbar och passar utmärkt i sallader, omelett och som stuvning, "so if you can't kill them, join them", tänker jag. 
 
 
 
Kirskålen importerades av munkar till Sverige och sägs vara bra mot gikt. Den blir 80 cm hög, är oerhört starkväxande och kväver allt runtomkring. Här syns den lura brevid mina stackars liljor. 


Kommentarer
rebecca

jag tycker kirskålen är godast som tillbehör i matiga sallader. Särskilt om man har lite mesiga ingredienser typ isbergssallad, är det gott med något som ger karaktär. En honungsdressing til blir suveränt gott.

Svar: Åh Rebecca, vad härligt att träffa dig här :) salladsreceptet ska jag definitivt testa och jag älskar honungsdressing med senap i. Kram vännen
Betsy's trädgårdsblogg

2013-04-17 @ 10:21:47
Matts Norrbohm

Lite mer: "if you can't beat them, EAT them" tycker ju jag det verkar som. Anyhow it works!

Svar: Hahaa Matts, jepp den satt ännu bättre :)
Betsy's trädgårdsblogg

2013-04-17 @ 17:57:22
Britt Markusson

Klipp kirskålen innan den blommar så är den nte lika starkväxande...revorna är ju sårare men ....det är läattare att ta blommorna..

2013-04-21 @ 00:38:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Betsy's trädgårdsblogg

En blogg om empiriskt lärande i trädgården.

RSS 2.0